5 склянок борошна, 9,5 склянок молока, 7 жовтків, б склянок цукру, 100 г дріжджів, 600 г вершкового масла, сіль, ванілін.
Борошно заварити гарячим молоком. Як охолоне, додати розтерті з
половиною норми цукру жовтки, дріжджі, розведені в півсклянки молока.
Замісити густе тісто, потроху досипаючи борошно, дати підійти, додати
решту цукру, трохи солі й ваніліну, вимісити, додати вершкове масло, ще
раз вимісити і покласти у форму. Коли тісто підніметься, випікати в
духовці.
Паска українська
1 склянку борошна заваріть склянкою гарячого молока і розітріть, щоб не
було грудок. У захололу масу додайте розтерті 10 жовтків, 50 г дріжджів і
поставте в тепле місце. Коли опара підніметься, покладіть пучку солі, 3
склянки борошна та вимішуйте тісто, поки на ньому не з'являться
пухирці. Вилийте півсклянки розтопленого масла і вимішуйте ще. Додайте в
тісто склянку цукрової пудри, 1 ст. ложку розтертого мигдалю і місіть
ще півгодини. Заповніть форми тістом до половини об'єму, поставте в
тепле місце і чекайте, коли тісто підійде і заповнить форму. Випікайте в
духовці протягом години.
Паска прозора
Розітріть 8 жовтків, вилийте 50 г дріжджів, розведених у 0,5 склянки
теплого молока. Додайте 2,5 склянки борошна, 0,5 склянки цукру. Добре
вимішайте і дайте підійти. Вилийте в тісто 100 г розтопленого масла,
вимішайте. Наповніть форму на 1/3 об'єму. Коли тісто підійде, поставте в
духовку.
Паска сирна з горіхами
Сир - 1 кг, яйця — 4 шт., ваніль, цукор — 1 скл., масло — 100 г, горіхи подрібнені — 2 скл.
Сир протерти крізь сито, додати цукор, ваніль, яйця, масло, добре
перемішати. Волоські горіхи підсмажити, подрібнити, перемішати з сиром,
додати вершки або сметану, викласти у форму і поставити під прес.
Паска заварна
З склянки борошна, 3 склянки молока, 50 г сухих дріжджів, 10 яєць, 2,5 склянки цукру, 3 склянки вершкового масла.
Заварити борошно киплячим молоком і добре розмішати. Коли маса трохи
охолоне, додати 50 г сухих дріжджів, розведених у 0,5 склянки молока,
поставити в тепло, щоб підійшло. Після цього додати 10 жовтків,
розтертих добіла з 2,5 склянки цукру і 10 збитих у піну білків. Потім
дати ще підійти, додати 3 склянки розтопленого масла і борошна стільки,
скільки буде потрібно для належної консистенції. Тісто гарно, вибити,
потім перекласти у форму і, коли ще раз підніметься, — випікати.
Паска з родзинками
800 г борошна, 200 г вершкового масла, 200 г цукру, 1 скл. молока, 5 яєць, 50 г свіжих дріжджів, 200 г родзинок, сіль.
Розтопити масло, влити гаряче молоко, додати цукор, сіль. Перемішати і
охолодити до температури парного молока, після чого всипати борошно,
влити розведені в невеликій кількості молока спінені дріжджі, ретельно
перемішати. Поставити в тепле місце. Коли підійде, додати 5 жовтків, 5
збитих у стійку піну білків, родзинки та вимішати. Тісто покласти у
гарно змащену маслом і посилану борошном форму, заповнивши її до
половини. Коли тісто підніметься в рівень з краями форми, випікати при
температурі 180° до готовності.
Паска сирна
2,5 кг сиру, 200 г вершкового масла,, 200 г цукру, 250 г сметани, сіль.
Сир двічі розтерти через сито. Розтерти масло з цукром добіла, додати
сметану і продовжувати розтирати масу до повного зникнення кристалів
цукру. Отриману кремоподібну масу з'єднати з протертим сиром, посолити,
перемішати, заповнити пасочницю, закрити блюдцем, покласти невеликий
гніт і поставити на 12 год у холодильник.
Комментариев нет:
Отправить комментарий